Zit jij vast in een gouden kooi?

goudenkooi1Zit je vast in een leven of werk dat je niet gelukkig maakt? Blijf je erin omdat het praktische of materiële voordelen biedt? Bv. Je werk betaalt goed, je hebt goede uren, je kan het combineren met je privéleven, het is dichtbij, etc. Voel je daarnaast ook het verlangen om werk te doen dat écht bij je past, je diep vervult en tonnen energie geeft? Maar ben je bang dat je daarmee niet genoeg zal kunnen verdienen? Dat is normaal! Dat komt omdat wij als mens 2 delen hebben, ons ego en onze ziel. Een paar dagen geleden had ik een AHA-erlebnis over hoe je best met dit spanningsveld om kan gaan. Dit interessant en paradoxaal inzicht deel ik in dit artikel.

Als jij bang bent voor tekort, dan is het BESTE wat je kan doen je zielsmissie leven. Waarom? Op het niveau van de ziel is er geen tekort en zijn er WEL oneindige mogelijkheden en overvloed.

Als je uit angst voor tekort blijft vastzitten in een situatie of werk dat je niet vervult, dan riskeer je net tekort. Hoe zit dat? Je creëert met je gedachten en gevoelens. Je krijgt waar je het meeste bang voor bent: tekort. Mischien is dat in eerste instantie geen financieel tekort. Geld is slechts één uitingsvorm van energie. Tekort kan zich ook tonen als gebrek aan: energie, levensvreugde, vervulling, gezondheid, waardering, steun of liefde! Geen wonder dat er tegenwoordig zo veel burn-outs zijn.

Een diepe overtuiging dat er niet genoeg geld, liefde, energie, … is of dat jij niet genoeg kunt of bent, zorgt ervoor dat je heel hard je best gaat doen om toch maar die energie, liefde of dat geld te krijgen. En vaak krijg je dan niet wat je het liefste wil. Je doet hard je best en krijgt stank voor dank. Nog krijg je geen waardering of bevestiging. Dat werkt dus niet!

Wat werkt wel? Hoe doorbreek je dit?

De oplossing ligt niet in nog harder je best doen, je nog meer aanpassen aan de verwachtingen van anderen of je omstandigheden veranderen. De oplossing ligt in jezelf. Als er in jou niets verandert, is veranderen van werk geen oplossing. Je omgeving spiegelt gewoon wat er in jou leeft, nl. de angst voor tekort. Je neemt jezelf met je angst overal mee. Tot je de angst loslaat. Dat is de enige oplossing die écht werkt.

Je hoeft hiervoor niet kwaad te worden op jezelf noch op anderen. Zelf kon je er tot nu toe niets aan doen omdat het onbewust was. Je omgeving doet dit ook volledig onbewust.

Zie het als een signaal, een cadeau van je ziel. Ook al is het niet aangenaam – I know! – wees er dankbaar voor. Dit is de manier waarop jouw ziel je duidelijk wil maken dat jij klaar bent voor een volgende stap, nl om angsten en beperkende overtuigingen los te laten zodat jij vreugdevol, vervuld, energiek en succesvol jouw zielsmissie kan gaan leven.

Wat is er hiervoor nodig?

  • De angst voor tekort en andere beperkende emoties, overtuigingen en zelfsabotages loslaten.
  • Ontdekken wat jouw unieke zielsfrequentie en zielsmissie is.
  • Geïnspireerde en doelgerichte actie ondernemen om jouw zielsmissie te verwezenlijken.

Hoe doe je dat?

Een voorbeeld

Vorige week deed ik een eerste natuurcoachingssessie met een nieuwe cliënte.

Ze voelde het diepe verlangen om écht te zijn. Ze zou willen dat het voldoende is om gewoon zichzelf te zijn. Ze wil anderen helpen zonder zichzelf te verliezen. Ze wil er ook zelf energie en plezier uit halen.

In de realiteit heeft ze last van perfectionisme. Uit angst dat ze nooit goed genoeg zou zijn begint ze aan veel dingen niet eens. Ze is een pleaser. Ze doet dingen om anderen gelukkig te maken en weet niet meer wat ze zelf graag wil. Ze is op zoek naar zingeving en wil meer impact. Ze vraagt zich af:”Waarom ben ik hier (op aarde)?”

Tijdens de coaching in de natuur wordt ze plots emotioneel geraakt door ‘Het is niet voldoende om gewoon mezelf te zijn.’ Ze had niet verwacht dat dit nog in haar zat. Ze had nl. al veel persoonlijke ontwikkeling achter de rug en specifiek aan dit thema gewerkt. Het was heel duidelijk dat deze beperkende overtuiging een stevige rem zette op haar zielsverlangen om ‘gewoon zichzelf te zijn’.

Dat is het fantastische aan natuurcoaching. Je gaat snel voorbij het rationele denken, komt bij je gevoel en bij de kern van de zaak – wat je op dit moment écht tegenhoudt en wat je kan helpen om verdere stappen te zetten.

In een diepgaand ritueel liet ze de beperkingen dankbaar los. Hierna voelde ze zich vrij en onbevangen. Ze zag ineens oneindig veel mogelijkheden. Ze voelde de goesting om in haar leven veel meer dingen te gaan doen, puur voor zichzelf, omdat zij ze graag doet. Het werd haar duidelijk hoe belangrijk authenticiteit voor haar is en dat ze ook anderen wil helpen om meer zichzelf te zijn.

Wat is het verschil tussen leven vanuit angst voor tekort en leven vanuit je zielsmissie?

Je doet of laat dingen niet langer omdat je denkt dat je ze ‘moet’ doen of laten om liefde, geld, waardering, goedkeuring, etc te krijgen. Je doet wat jij écht graag doet, wat jouw energie doet stromen, wat jou in de flow brengt. Je zet jouw zielsmissie in de wereld.

Je ziel wil co-creëren met andere zielen en het grotere geheel. Daarvoor is je ziel hier op aarde gekomen. Dat is het enige dat duurzaam geluk, diepe vervulling en oneindig veel vreugde en energie geeft. Daarvan gaan jouw ogen stralen. Zo creëer je echte overvloed in je leven. Paulo Coelho schreef het in zijn boek ‘De Alchemist’: ‘Je eigen legende waarmaken is de enige verplichting van de mens. Als je iets wilt, spant het hele universum samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt.’ Als jij beslist om jouw legende, jouw zielsmissie te verwezenlijken, dan krijg je alles wat je nodig hebt om dat te doen: energie, tijd, geld, inzichten, groeikansen, hulp en steun van het hele universum. Je voelt de wind in je rug en onder je vleugels.

Wil jij ook voluit ‘JA’ zeggen tegen jouw zielsmissie, maar weet je niet hoe of lukt het je niet alleen?

Wil jij jouw eigen leven leiden? Wil je doen waarvoor je geboren bent? Maar lukt dit jou niet alleen?

Dat is normaal! Ik laat me al 20 jaar begeleiden en sinds 2003 coach ik anderen zoals jij. Ik bied je graag een gratis telefonisch verkenningsgesprek aan waarin we samen bekijken wat jou best kan helpen om je beperkingen los te laten en jouw zielsmissie succesvol in de wereld te zetten. Alleen erover denken verandert niets. Actie ondernemen brengt de energie in beweging. Zet jij deze eerste zinvolle stap?

voor een vrijblijvend telefonisch
verkenningsgesprek.

Contacteer me voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek.

Vind je dit interessant voor anderen?

Deel het artikel via de sociale mediaknoppen hieronder.