Loopbaanbegeleiding met loopbaancheques voor 50+: getuigenissen

Ben je als 50-plusser niet gelukkig in je werk? Heb je last van stress, burn-out of fysieke ziekte? Loopbaanbegeleiding helpt je ontdekken hoe jij weer kan bruisen en stralen van geluk in je werk. Laat je inspireren door deze 3 getuigenissen.

 

rita stiers

“In 2006, ik was toen 44 jaar, vroeg ik me af of ik als management assistant wou blijven werken of dat ik voor een droom zou gaan. Een coach heeft me toen geholpen om snel de juiste beslissing te nemen. Ik herinner me nog steeds zijn inspirerende motto: “plus est en vous”. We hadden geen kinderen, dat maakte het voor mij haalbaar om gedurende 3 jaar weer voltijds te gaan studeren voor diëtiste.
Na mijn diploma ben ik in het ziekenhuis gaan werken en een jaar later gestart met een zelfstandige diëtistepraktijk in Oud-Heverlee. Het tegen de klok werken in het ziekenhuis, met weinig tijd per patiënt, lag me niet.
Op dat moment heb ik beslist loopbaanbegeleiding te volgen om uit te zoeken in welke richting ik best mijn werk verder uitbouwde. Ik wilde méér uren of weg uit het ziekenhuis. Stak ik best mijn energie in het verder uitbouwen van mijn praktijk tot een voltijdse zaak of zocht ik naar een andere job naast mijn praktijk?
Graag gestructureerd en doelgericht samenwerken is één van mijn sterkste KernTalenten. Dat miste ik in mijn solopraktijk. Ik heb een jaar lang een beter passende job gezocht. Bij de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten heb ik nu een job als Coördinator, die me op het lijf geschreven is en waar ik trots op ben. Ik vind het heel fijn dat ik mijn oude kwaliteiten en jarenlange ervaring als management assistant nu combineer met mijn kennis als klinisch diëtiste. Dit geeft me de kans om nieuwe vaardigheden en verantwoordelijkheden te ontwikkelen in een werkveld dat me nauw aan het hart ligt.
Omdat ik empathisch ben, blijft het een aandachtspunt om mijn grenzen te respecteren, zeker nu de ouders tijd, aandacht en hulp nodig hebben. Ik heb de neiging om meer en meer te geven. De oefeningen die Annick daarvoor met me deed, staan voor altijd in mijn geheugen gegrift. Ik had duidelijk voor de coach met de juiste kennis gekozen. Door de loopbaanbegeleiding weet ik beter wat voor mij belangrijk is en zet ik mezelf en mijn waarden meer op de eerste plaats. Ik vind het interessant dat je om de 6 jaar (met gebruik van loopbaancheques) vanop een afstand naar je loopbaan kan kijken en heel vrijuit met een buitenstaander kan praten over wat je energie geeft en over wat je nog wil ontwikkelen. Oud of jong, als je niet (meer) gelukkig bent in je werk en je je opties of keuzes wil verduidelijken, raad ik je zeker aan om loopbaanbegeleiding te volgen.
Rita Stiers, diëtiste, www.finessa.be, 55 jaar.

 

philip baptist“Precies een jaar geleden volgde ik loopbaanbegeleiding. In het begin was ik eerlijk gezegd vrij sceptisch. Ik had nog nooit loopbaanbegeleiding gedaan. Ik wist niet wat ik kon verwachten. Annick creëerde een veilige context waarin ik zonder remmingen heel open en transparant kon zijn. Dat was bevrijdend. Annick luisterde en stelde juiste, gerichte vragen, waardoor ik dieper kon gaan. Daardoor had ik na de sessies een veel juister perspectief op mijn situatie, op wat goed en minder goed voor me werkt. Achteraf gezien realiseer ik me dat mijn motivatie toen niet op een hoog pitje brandde. Nu heb ik weer veel meer plezier in mijn job. Ik doe nog dezelfde job, maar ben die wel anders gaan invullen. Ik besteed meer tijd aan bepaalde zaken en minder tijd aan andere zaken. Ik ben niet alleen terug meer gemotiveerd, ook mijn productiviteit is verhoogd, wat extra motiverend werkt. Ik pak nu dingen aan en los ze op ipv ze te laten aanslepen. Bovendien is het bedrijfsresultaat sindsdien verbeterd. Het zal niet 100% aan de loopbaanbegeleiding liggen, maar het zaadje daarvoor is toen zeker geplant. Ik ben niet meer dagelijks met de loopbaanbegeleiding bezig, maar 1à2 keer per maand sta ik er nog eens bij stil. De inspiratiemails die Annick maandelijks verstuurt, zijn een goede reminder. Ik heb loopbaanbegeleiding al aangeraden aan anderen, zowel op kantoor als in mijn vriendenkring. Bij mijn vrienden zijn er natuurlijk veel leeftijdsgenoten, andere 50-plussers. Ik merk bij sommigen een zekere ontevredenheid. Ze zijn al aan het aftellen, terwijl er nog een heel leven voor ons ligt! Uit verschillende studies blijkt trouwens dat je in een organisatie 50-plussers, naast ook jonge mensen, nodig hebt. Net die mix van verschillende leeftijden is interessant.”
Philip Baptist, General Manager, 53 jaar.

 

Waarom loopbaanbegeleiding op 52 jaar ? Omdat loopbaanbegeleiding jou inzicht geeft in wie je bent, welke job bij jou past en binnen welke organisatie. En dat uitgaande van je KernTalenten. Zo’n cadeau moet je jezelf doen! Annick liet mij inzicht verwerven in wie ik echt ben en hoe ik functioneer. En dat hebben we toegepast op mijn professionele job en context. Zo is het mij duidelijk geworden waar ik vastloop en hoe ik daarmee kan omgaan. Daarom volgde ik cursussen rond persoonlijke ontwikkeling en leiderschap, en die bevestigden de prille inzichten die de loopbaanbegeleiding mij gaf. En zo werd mij duidelijk dat ik mijn passie voor mensen, voor hun professionele groei en welzijn, kan inzetten in de organisatie waar ik werk, ook al zijn er aspecten aan mijn job die eerder energievretend zijn. Zonder loopbaanbegeleiding was ik waarschijnlijk elders gaan solliciteren zonder de valkuilen te kennen, en was ik in die nieuwe job terug tegen de muur gelopen. Terwijl ik nu op basis van mijn KernTalenten weet waar ik sterk in ben en waar ik mijn energie verlies, zodat ik mijn professionele job heb gereorganiseerd, samen met mijn team. Mijn motto nu is: als je doet wat je graag doet, hoef je nooit te werken. Ik wens iedere werknemer deze kritische zelfreflectie toe, ongeacht je leeftijd! Je bent immers nooit te jong of te oud om te leren, om over jezelf te leren.
Nadia, personeelsdirecteur, 52 jaar.

Wil jij meer weten over loopbaanbegeleiding specifiek voor 50-plussers

Contacteer me voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek: klik hier. 

Vind je dit interessant voor andere 50-plussers? Deel het via de sociale mediaknoppen hieronder.