Individuele natuurcoaching: testimonials

Getuigenissen over individuele natuurcoaching

happy smileysNatuurcoaching is nog vrij onbekend. Het is veel meer dan een wandeling in de natuur met een coach. Het is niet makkelijk om te verwoorden hoe uniek en magisch natuurcoaching is. Deze cliënten zijn er wonderwel in geslaagd. Mijn hart stroomt over van dankbaarheid voor elk van hen: voor hun testimonial én omdat ik hun natuurcoach mocht zijn.  Ik ben zelf als coach nl. op mijn best in de natuur én geniet er met volle teugen van. Ontdek hoe individuele natuurcoaching ook jou kan helpen om dichter bij jezelf te komen en diepgaande en blijvende veranderingen te creëren in je leven en werk.

“Dankzij natuurcoaching heb ik een andere kijk gekregen op mezelf en de mensen die ik ontmoet. Daardoor voel ik me veel rustiger van binnen. ‘Vervelende’ gedachten komen veel minder op dan vroeger. Als ze dat toch doen, heb ik er geen last meer van dankzij het inzicht dat ik kreeg tijdens een eerste sessie met Annick. Vroeger had ik vaak last van een minderwaardigheidsgevoel of van het omgekeerde. Dat is nu volledig verdwenen. Ik ben bij een heel toepasselijk beeld in de natuur gekomen; het gaf me echt een aha-beleving! Ik wist niet dat het zo eenvoudig kon zijn. Graag wil ik Annick nogmaals bedanken voor de schitterende begeleiding. Haar vragen, uitnodigingen en stiltes hebben geleid tot een inzicht dat ik elke dag kan gebruiken.
Ook de tweede sessie met Annick was heel bijzonder. Ik bracht een thema dat zwaar op me woog. Dankzij natuurcoaching zijn de elementen daarvan op hun juiste plaats gevallen. Zo ben ik tot rust gekomen. De lichtheid die ik nu voel, maakt het veel gemakkelijker voor mij. Het blijft niet bij woorden, ik merk daadwerkelijk een verschil. Een echte aanrader!” – GC

“Natuurcoaching, ik wist niet wat ik ervan moest verwachten. In het bos viel mijn oog op een verzameling nieuwe boomscheuten, die elkaar tussen een stel beuken verdrongen. Allen wilden ze ook zo’n stevige boom worden, net zoals ik succesvol wilde zijn in mijn onderneming. De scheuten waren nog niet veel meer dan buigzame stengels, kwetsbaar en verwikkeld in een niets ontziende competitie. Plots viel het me op hoe een van die mini-beukjes zich had weten op te werken tot een weliswaar flinterdun boompje, maar door zijn hoogte en stevigheid de competitie toch het nakijken gaf. Toen ik dat boompje zag, wist ik het. Ik moest meer in mezelf durven geloven, mijn passie blijven volgen en nooit opgeven. Dat was het geheim dat het boompje me toefluisterde. Door zelfvertrouwen en gedrevenheid groeide het boompje sneller dan de andere stengels. Werk aan die kwaliteiten en je wordt de boom die je voor ogen had, maakte het me duidelijk. De eenvoud en de kracht van de boodschap waren verbluffend en troffen me als een bliksemschicht. Daarna volgden nog meer betekenisvolle momenten, alsof het hele bos tot leven kwam om me te helpen. Het was een coach-ervaring die ik nooit binnen vier muren had kunnen beleven en niet licht zal vergeten. En telkens als ik twijfel, zie ik het boompje weer voor mijn netvlies verschijnen en denk ik terug aan dat ene moment. Het samenspel tussen de coach, het bos en mezelf was pure magie.” – Hendrik.

“Natuurcoaching brengt je dichter bij je gevoel. Met je verstand kan je analyseren, maar hierdoor wordt je patroon of je overtuiging er niet minder door. Door meer te gaan voelen, door de verbinding met de natuur en wat er is op dit moment, kom je dichter bij wat je echt wilt. Het is een subtiel intern proces. Geef dit ook genoeg tijd om te laten doorsijpelen.
Annick faciliteert door haar jarenlange ervaring als coach dit proces, geeft suggesties, maar laat je vooral zelf voelen. Een aanrader!” – Ingrid Nolis, www.in-zijn.be.

“Loopbaancoaching bij Annick was een boeiende weg om af te leggen. Ik startte met een theoretisch onderbouwde analyse van mijn KernTalenten en kon vandaaruit belangrijke thema’s verder exploreren via de natuur. Het is fijn om met Annick als gids dat thema intuïtief in te voelen. Het geeft meer energie omdat je actief je werkpunten vorm geeft in een mooie groene omgeving.
Een mooie combinatie tussen ratio en emotie, waardoor het thema van je coaching echt doorleefd wordt!
Bedankt voor de zinvolle ervaring!” – Veerle Meskens

“Met veel waakzaamheid voor je zieledoel loodst Annick je doorheen je grootste thema. De nederigheid voor de heiligheid van de natuur was voelbaar. Ik heb mogen ervaren dat de wijsheid van een bepaalde plek zelf een verdoken plekje in mezelf wakker trilde. Eens ik datgene wat de plek bij me wakker maakte de nodige ruimte gaf in mezelf, begon de plek als vanzelf te veranderen, ik kon het benoemen en een ‘juiste’ plek geven in mezelf. Wanneer je merkt dat alles dat je omringt op dat moment (de bloemetjes, de bijtjes, een schommel, het pad, … en je begeleider) meewerkt ten dienste van jou, dan word je heel erg stil vanbinnen.
Wat me heel erg aantrekt aan het coachen in de natuur, is dat het fysieke lichaam integraal meedoet. Je gaat fysiek plekken verkennen, ervaren, …, kijken wat de plek je vraagt om te doen, …. Deze fysieke ervaring en fysieke bewegingen komen nadien regelmatig terug in je bewustzijn bij de werkelijke confrontatie met je thema. Het stelt je in staat om een soortgelijke fysieke en/of geestelijke beweging te maken daar waar je het voorheen niet kon.
Verder is het gewoon fijn om in de natuur te zijn. De rust in de natuur zorgt voor een geborgen veld waarbinnen je je makkelijk kan openen voor zelfonderzoek. Bijkomend effect is ook dat je nooit nog op dezelfde manier de natuur in gaat. Je uitjes in de natuur krijgen een andere dimensie.” – Tia

“Ik vond de natuurcoaching van Annick een heel verrijkende ervaring. Annick is een bekwame en heel ervaren coach, maar deze keer gaf ze aan dat de natuur een even grote rol zou spelen in het coachen en dat was een bijzondere ervaring. Het was speciaal om te ervaren dat de antwoorden op mijn vraag weerspiegeld lagen in het prachtige stukje bos waar we vertoefden. Annick gaf me de vrijheid mijn eigen weg te gaan, me te laten raken door dingen op mijn pad en me zelf te laten voelen wat dit me wou vertellen. Daardoor had ik het gevoel dat de antwoorden vanuit mezelf kwamen en ik zelf tot inzichten kwam die daardoor veel dieper verankerd waren dan als het me door een coach met woorden zou gezegd worden. De beelden uit de natuur bleven langer hangen.
Annick was tijdens de coaching steunend aanwezig. Ze was oprecht geboeid door hoe ik de dingen ervaarde en gaf haar kijk op de dingen zonder zich op te dringen. Ze gaf ook goede tips om in de dagelijkse praktijk aan de slag te gaan met wat er tot uiting was gekomen tijdens de natuurcoaching. Zo heb ik na de coaching meteen een aantal concrete stappen kunnen zetten rond het thema waar ik rond werkte tijdens de sessie en dat gaf me een voldaan gevoel.
Alles bij elkaar een waardevolle ervaring die voor mij een enorme meerwaarde had t.o.v. een coaching in een “normale” setting.” – Andrée

“Natuurcoaching is een bijzondere vorm van coaching waarbij de natuur en jouw coach jou dichter bij jezelf brengen. Het geeft een veel vrijer gevoel dan binnen de 4 muren van een bureau zitten. De natuur geeft rust en werkt helend.
Annicks begeleiding geeft het gevoel van samen op stap en op ontdekking te gaan. Soms gaf ze richting, steun en verdieping zonder te sturend te zijn. Ze liet het gebeuren en ging mee in mijn belevinsproces en gevoel en pikte daarop in.
De natuurcoaching heeft me bewust gemaakt dat de natuur voor mij heel helend kan zijn, dat ik meer moet luisteren naar mijn intuïtie en innerlijke zelf en dat ik meer connectie moet maken met de Goddelijke energie. Als ik nadien onrustig was, heb ik de natuurbeelden gebruikt bij meditatiemomenten. Dit hielp me om terug tot rust te komen en om dieper te reflecteren. Ik ga sindsdien ook sneller eens een wandelingetje maken – het helpt me heel goed om mijn gedachten te verzetten en troost te ervaren of nieuwe inzichten te krijgen.” – Sonja

De natuurcoaching opleiding maakte de poëet in me wakker. Na de opleiding schreef ik dit gedicht over mijn ervaringen tijdens de opleiding.
“Uitzicht, overzicht
stil
spiegelend water
speels spetteren als kinderen
flow
zo binnen, zo buiten
alles één
dood en leven
magische wedergeboorte
woorden en tranen stromen vanuit mijn Bron
zon streelt mijn gezicht
koestering onder de oude, wijze eik
ZIJN met al wat is
rust
inzicht
” – Annick Ottenburgs, natuurcoach bij happywork.

Loopbaancheques
Gebruik loopbaancheques voor werkgelateerde natuurcoaching en betaal slechts € 80 voor 7 uur coaching. Meer info over loopbaancheques vind je hier.

Wil jij weten hoe natuurcoaching jou kan helpen?

Contacteer me voor een vrijblijvend telefonisch verkenningsgesprek.