Dieper aarden. Hoe doe je dat?

Hoogsensitieve personen, HSPs, vinden het vaak moeilijk om goed geaard te zijn. Jij ook? Toch is het heel belangrijk. Als je niet goed geaard bent, zal je sneller overprikkeld en overweldigd door je emoties zijn.

Voordelen van goed geaard zijn voor HSPs

  • Een boom die stevige wortels heeft, kan alles aan. Een boom met weinig wortels wordt geveld door de eerste de beste storm. Zo ben je als HSP veerkrachtiger als je goed geaard bent. Je staat stabieler en kan meer aan. Je bent niet zo snel overprikkeld.
  • Bij elektrische apparaten voert de aarding blikseminslagen af, zodat de apparaten niet beschadigd geraken. Een goede menselijke aarding helpt je stress en prikkels loslaten, zodat jouw lichaam en geest gezond blijven.
  • Via hun wortels nemen bomen voedingsstoffen en water op. Als je goed gegrond bent, voel je je veilig in het leven, in je lichaam en op aarde. Moeder aarde draagt, steunt en voedt jou. Ze helpt je om je weer op te laden met energie.
  • Als HSP is je energie vaak naar buiten gericht omdat je zo gevoelig bent voor je omgeving. Daarin kan je jezelf verliezen. Als je goed geaard bent, ben je in contact met jouw lichaam, gevoelens, behoeften en verlangens. Zo voel je wat jij nodig hebt en kan je goed voor jezelf zorgen door de nodige grenzen te stellen en de juiste keuzes te maken.
  • Diepgaand nadenken hoort bij hoogsensitiviteit. Dit speelt zich in je hoofd af, waardoor je je lichaam niet meer voelt. Het kan leiden tot angst, onzekerheid en twijfelen. Of blijven denken en niet in actie komen. Als je aardt, kom je in contact met je lichaamswijsheid en zelfvertrouwen. Dan worden dingen heel snel duidelijk en kan je tot actie overgaan.

Boekentips over aarden

met beide benen op de grondEr zijn veel manieren om beter te aarden. Je kan er boeken over volschrijven. Dat hebben anderen al voor mij gedaan. Ik geef je graag 2 interessante leestips. Ze vullen elkaar aan. Het eerste boek is heel praktisch. Het tweede boek heeft me diep geraakt en nodigt uit om geregeld terug vast te nemen om stukjes te lezen of naar de prachtige foto’s te kijken.

Jennifer Hinton, Met beide benen op de grond
In dit boek vind je veel verschillende doe-het-zelftechnieken en oefeningen voor gewone doordeweekse dagen én voor in noodsituaties.
Bestel nu jouw exemplaar van Met beide benen op de grond door hier te klikken. Vandaag besteld, morgen geleverd.

Pamela Kribbe, Ode aan de Aarde, Ode aan jou

ode aan de aarde ode aan jou2

Bestel nu jouw exemplaar van Ode aan de Aarde, ode aan jou door hier te klikken. Vandaag besteld, morgen geleverd, zonder verzendkosten.

Dit boek heeft me erg geraakt en geïnspireerd! Een heel mooi boek met een hardcover en prachtige natuurfoto’s. In dit boek vind je boodschappen van de Aarde, als bezield wezen met een levend bewustzijn. Het gaat over de diepere betekenis van aarden. De Aarde nodigt ons mensen uit ons weer te verbinden met de natuur. Bovenal roept ze ons op thuis te komen in onze eigen natuur. Veel HSP’s dragen hun zielenlicht in de bovenste helft van hun lichaam mee, om hun hart en hoofd heen. Ze vinden het moeilijk om hun zielenlicht helemaal af te laten dalen, werkelijk handen en voeten te geven op Aarde. De Aarde zelf reikt 2 manieren aan om jezelf dieper te aarden en te voelen dat je hier welkom bent, dat je vrij jezelf kunt zijn op Aarde:

  1. Aarding door te genieten. Wij zijn het ontwend geraakt om werkelijk te genieten. Het is belangrijk weer te léren genieten van alle ervaringen die je kan opdoen op Aarde. Het lichaam biedt heel veel mogelijkheden om te genieten. Dat lijkt simpel, het is het niet. Het vraagt een diep niveau van zelfliefde, jezelf erkennen en waarderen om wie je bent. Je bent hier op Aarde om te genieten. En als je echt geniet, zonder schuld of schaamte, dan ben je geaard. Je bent totaal aanwezig en alles is goed.
  2.  Aarding door creëren. Een tweede manier om je aarding steviger te maken is creatief zijn. Doen waarvoor je geschapen bent, wat jou ten diepste bevredigt. Bv het leiden van een bedrijf, werken met dieren of kunst scheppen. Ieder mens heeft iets waar het zielenverlangen naar uitgaat. Op het moment dat je hieraan gehoor geeft, voel je je vervuld. Als je je in het creatieve proces begeeft en voelt:”Ja, dit ben ik, zo geef ik mezelf gestalte, dit voelt goed”, stroomt jouw energie en maakt jouw ziel contact met het hart van de Aarde. In deze creatieve stroom klopt jouw goddelijk hart. Door werkelijk de stem van je hart te volgen, sla je je wortels diep in de Aarde en voel je dat het leven op Aarde waard is om geleefd te worden.

Wil jij dieper aarden door jouw zielsmissie te realiseren?

voor een vrijblijvend telefonisch
gesprek over loopbaanbegeleiding.