Coronastress loslaten. Hoe doe je dat?

coronastress

“Veelvuldig wetenschappelijk onderzoek toont aan dat er een toename is aan post traumatische stress klachten (PTSS) na een quarantaine van meer dan 10 dagen.”

Al meer dan een maand zitten we in lockdown. Slaag jij erin om goedgezind en veerkrachtig te blijven? Of heb je last van deze onnatuurlijke situatie? Voel je je steeds vaker gefrustreerd of boos? Of zak je weg in eenzaamheid, lethargie of neerslachtigheid? Of misschien ben je mega-ongerust? Je bent niet alleen!

In het begin viel het bij mij nog goed mee. De meeste cliënten verkiezen live sessies boven online. Dat gaf plots een zee van tijd. Ik kon in mijn eigen flow gaan. Ik ging experimenteren met Facebook live video’s (één ervan vind je onderaan in dit artikel) en leerde nieuwe dingen. Ook in mijn eigen proces zette ik grote stappen. Dagelijkse wandelingen deden me deugd.

Tot vorige week. Schijnbaar vanuit het niets voelde ik me plots waardeloos en mislukt. Gevoelens die ik lang niet meer ervaren had. Ik realiseerde me dat ik de diepgaande coachingsessies met cliënten miste. Paaszondag ging ik om afhaalsushi in een restaurant. Er bleek iets mis met de bestelling. Ik reageerde zo heftig dat ik er zelf van schrok. Een teken van stress! Die had zich opgebouwd door allerlei voorvalletjes in de dagen ervoor, besefte ik. Het stopte niet met het sushi-incident. Eén van de volgende ochtenden uitte ik een frustratieschreeuw die echoode doorheen het huis. Mijn man schrok zich een hoedje.

Zo kon het niet verder. Toeval bestaat niet. Net in die periode zag ik een Facebook post over een online cursus voor stressregulatie. De cursus is samengesteld door Yvi, die ik goed leerde kennen tijdens de Biodanza opleiding. Yvi is hoogsensitief, heeft een burn-out gehad en andere ‘vreemde’ stressreacties van haar zenuwstelsel. Ze verdiepte zich passioneel in het onderwerp en maakte er een eindwerk over, gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke bevindingen over stress en het zenuwstelsel. Nadien creëerde ze een online cursus voor mensen met een burn-out. En toen kwam Corona ons allemaal stress bezorgen. Precies daarvoor heeft ze haar online cursus nu aangepast. Om wat de lockdown met ons doet de baas te kunnen. Onze stress te verminderen. Dat lijf te ontspannen. Emotionele en mentale rust. Balans.

Omdat ik weet dat Yvi expert is op dit vlak had ik onmiddellijk vertrouwen in haar cursus. Ik schafte de cursus aan en begon hem toe te passen, telkens wanneer ik stress voelde. Ik ondervond meteen de weldadige effecten. Ik voel me terug meer ‘mezelf’, rustig, helder, vol vertrouwen en inspiratie, veerkrachtig, ontspannen, waardevol. Ik blijf de oefeningen doen, want stress reguleren is niet iets wat je 1 keer doet, het is een continu aandachtspunt en levensstijl. Kan iedereen dat? Absoluut! Lees vooral verder waarom deze cursus zo bijzonder is.

Recentste wetenschappelijke bevindingen over stressregulatie

Alles begint met het onderscheid tussen verschillende soorten stressreacties. Je hebt waarschijnlijk al gehoord over vluchten, vechten of bevriezen. Bij elke soort stressrespons hoort een andere relaxatierespons, met voor die stressrespons geschikte oefeningen, gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke bevindingen. Logisch, toch? Dat had je gedacht. De meeste cursussen gaan uit van eenheidsworst, maar zo werkt het niet. Als je een relaxatieoefening op een ‘verkeerd’ moment doet, kan het je stress zelfs verergeren! Dit deed mij begrijpen waarom stil zittende meditatie niets voor mij is. Ik heb meer baat bij beweging. Je lichaam betrekken is sowieso heel belangrijk, want stress is een automatische reactie van je lichaam. En daarnaast ook je gedachten en gevoelens. Het hele plaatje komt aan bod in de cursus, die bovendien erg duidelijk is. Door de instructievideo’s bij de oefeningen kan je het niet verkeerd doen. De oefeningen zijn makkelijk én leuk om te doen. Echt iedereen kan dit. Het enige wat nodig is, is de oefeningen effectief doen.

Wat levert de online cursus ‘Stressregulatie in moeilijke tijden’ je op?

Dat chronische stress ongezond is, weet ondertussen iedereen. Het kan leiden tot burn-out, depressie of ernstige fysieke gezondheidsklachten. Aanhoudende conflicten ten gevolge van stress kunnen je je huwelijk kosten en uitmonden in een echtscheiding. Als je in je werk niet goed meer functioneert door conflicten of stress riskeer je  ontslag.

De beloning voor het doen van de oefeningen uit de online cursus ‘Stressregulatie in moeilijke tijden’ is enorm. Voor je het weet is je stress een pak gezakt. Een ontspannen lichaam en geest brengen je immuunsysteem in topvorm, een absolute noodzaak in coronatijden. Je krijgt weer meer vertrouwen en voelt je dankbaar. Je stopt met de doemscenario’s in je hoofd en roept positieve herinneringen op. Je denkt helderder, neemt betere beslissingen. Je bent creatiever en productiever. En last but not least: in je relaties blijf je rustig en constructief – je huisgenoten, collega’s en andere personen die je online ontmoet zullen hiervoor dankbaar zijn. Ook bij de afhaalsushi :-).

Voor wie is deze cursus ‘Stressregulatie in moeilijke tijden’?

De cursus is geschikt voor iedereen die momenteel last heeft van angst en stress, zowel geestelijk als lichamelijk, en die op zoek is naar concrete tools en inzichten om meer rust te vinden in lichaam en geest. Natuurlijk moet je wel bereid zijn om de oefeningen te doen. Een kleine inspanning, gezien de eenvoud van de oefeningen en de enorme winst die het je oplevert.

Als je persoonlijk getroffen bent door COVID-19, omdat jij en/of je dierbaren ernstig ziek zijn geweest, al dan niet met ziekenhuisopname, of omdat je iemand verloren bent door COVID-19, dan heb je wellicht nood aan individuele begeleiding. Contacteer me in dat geval voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek. (*)

Speciaal aanbod voor jou: 20% korting op de online cursus ‘Stressregulatie in moeilijke tijden’

Je vindt tegenwoordig veel gratis online programma’s. Ik ben er nog geen enkel tegengekomen dat rekening houdt met de recentste wetenschappelijke inzichten mbt de werking van ons stresssysteem. Daardoor kan je je stress zelfs verergeren. Dat is het laatste wat je wil, toch? Deze gespecialiseerde cursus ‘Stressregulatie in moeilijke tijden’ werd ontwikkeld door een expert inzake stressregulatie en integreert wél de meest recente wetenschappelijke bevindingen. De cursus van 54 pagina’s, met ondersteunende werkbladen en video’s, kost normaal 30 euro. Als lezer van de mails of blogs van happywork krijg je van Yvi een korting van 20%. Als je bij aankoop de kortingscode HAPPY ingeeft, dan betaal je slechts 24 euro ipv 30 euro voor levenslange toegang tot de volledige cursus met alle bijhorende werkbladen en video’s. Ook als de coronacrisis voorbij is, wanneer dat ook zal zijn, zal je nog baat hebben van deze cursus. Stress hoort immers bij het leven en stressregulatie is essentiële zelfzorg. Is jouw gezondheid en geluk en de relatie met je geliefden dit waard? Hoe sneller je deze online cursus ‘Stressregulatie in moeilijke tijden’ aanschaft, hoe sneller je de stress kan verminderen. Vraag NU toegang tot de cursus door op de knop hieronder te klikken.

voor slechts 24 euro ipv 30 euro met kortingscode HAPPY.

Gebruik de code HAPPY en betaal slechts 24 euro.

Stress is besmettelijk. Doe je het niet voor jezelf? Doe het dan voor anderen!

Twijfel je nog of je de online cursus ‘Stressregulatie in moeilijke tijden’ zou kopen? Weet dat jouw emoties nog besmettelijker zijn dan het coronavirus. Daar helpt geen mondmasker, social distancing of handen wassen tegen. Als jij – bewust of onbewust – stress hebt, steek je er je omgeving mee aan. Misschien merk je dat je kinderen veel ruzie maken. Of zijn er meer conflicten met je huisgenoten? In onderstaande video vertel ik je hoe dat precies werkt en wat het beste is wat jij kan doen om je kinderen rustiger te krijgen of de stress bij andere mensen in je omgeving te verminderen.

voor slechts 24 euro ipv 30 euro met kortingscode HAPPY.

Gebruik de code HAPPY en betaal slechts 24 euro.

Ken je anderen die last hebben van stress in deze coronatijden?

Dan mag je deze informatie ook naar hen doorsturen! Yvi en ik willen graag zo veel mogelijk mensen helpen om hun stress te verminderen in deze uitdagende tijden. Je kennissen kunnen de cursus eveneens kopen tegen de speciale prijs van 24 euro als ze de kortingscode HAPPY ingeven. Aarzel dus niet en stuur dit artikel door naar je familie, vrienden, collega’s of buren die het moeilijk hebben.

Hartelijke groeten, fijne dag en hou het ontspannen en gezond,
Yvi en Annick

(*) De cursus is niet geschikt voor mensen met zwaardere pathologieën, zoals dissociatieve symptomen, psychoses, zelfmoordgedachten of verslaving aan (verdovende) middelen. In dat geval zijn de huisarts of een gespecialiseerde therapeut de aangewezen hulpverleners.