Boeken die lichaam, geest en ziel voeden

klavertje en slakkenhuisVeel HSP’s houden van lezen. Jij ook? Voor mij is een ideale vakantie: in de voormiddag een mooie wandeling maken, in de namiddag wat zwemmen, rusten en een boek lezen en ’s avonds lekker eten. Deze keer las ik onderstaande boeken. Terwijl ik het boek De vierde dimensie aan het lezen was, vond ik, met 2 dagen tussentijd, 2 keer een klavertje vier. In 2 volledig verschillende regio’s, zo’n 350 km van elkaar. Ik was er niet naar op zoek, mijn oog viel er gewoon op. Alsof het universum me duidelijk wilde maken dat zinvol toeval wel degelijk bestaat. De kans op één klavertje vier ipv een klavertje drie wordt geschat tussen 1/1.000 en 1/10.000. Vooral door de zeldzaamheid, maar ook door de vorm, die doet denken aan een kruis, wordt het vinden of het krijgen van een klavertje vier sinds de middeleeuwen beschouwd als een geluksbrenger. Volgens de legende stelt elk deelblad iets voor: het eerste de hoop, het tweede vertrouwen, het derde liefde en het vierde geluk. Er is nog een mooie legende rond het groene klavertje met de vier blaadjes. Adam en Eva, de eerste mensen volgens de Bijbel, werden op een gegeven moment uit het hof van Eden gestuurd door God. Bij het weggaan, griste Eva nog even een klavertje vier uit het hof: het Paradijs was vol met klavertjes vier en ze wilde heel graag een souvenir. Op de dag dat ik het tweede klavertje vier vond, kwam er ook een leeg slakkenhuis op mijn pad. Dat gaf me de boodschap om te vertragen en te genieten van het hier-en-nu, zoals ook de bedoeling is bij het bosbaden of shinrin-yoku. ‘Don’t hurry, be happy’, zoals een spreuk in mijn praktijk zegt. Alles komt op het juiste moment naar je toe. Misschien is dat ook het geval bij dit artikel :-). Ik hoop dat deze boeken jou ook inspireren tijdens jouw vakantie en dat ze meer energie, zinvol toeval, flow en geluk op jouw pad brengen. Ik wens het je van harte toe.

Ki, kracht van binnenuit, Hans Peter Roel

boek ki krachtHeb je last van stress of uitputting? Of wil je een burn-out vermijden? Letterlijk of figuurlijk meer in je kracht komen? Meer ontspannen en beter slapen? Dan is dit boek een must. Via je Ki-punt maak je rechtstreeks contact met een oneindige bron van universele energie, waar je uit kunt putten. Door stress en spanning raakt de Ki-stroom geblokkeerd. De toevoer van levensenergie neemt af en je innerlijke batterij loopt leeg. Als de levensenergie langdurig geblokkeerd wordt, kom je uiteindelijk in een burn-out of word je ernstig ziek. In dit boek ontdek je 4 Ki-principes. Ze zijn eenvoudig toe te passen en zeer effectief om de Ki-stroom weer op gang te brengen. Door Ki te laten stromen krijg je ook toegang tot de wijsheid van het universum, je intuïtie en creativiteit. Je komt meer in je lichaam en in het hier-en-nu ipv vast te zitten in gedachten en gevoelens over verleden en toekomst. Dit is geen droog of saai boek. Het geheim van de 4 Ki-principes wordt onthuld in een spannend en aangrijpend verhaal over een beurshandelaar die tegen zijn 2de burn-out aanhikt. Hij komt terecht in een boeddhistisch klooster in de Himalaya, waar hij als eerste westerling kennismaakt met de universele kracht Ki. Met dit boek kan jij nu ook deze principes gebruiken om jouw lichaam, geest en ziel te voeden en op te laden met krachtige levensenergie.
Bestel nu jouw exemplaar van Ki, Kracht van binnenuit, door hier te klikken. Vandaag besteld, morgen geleverd, zonder verzendkosten.

De vierde dimensie, toeval bestaat niet, Hans Peter Roel

boek vierde dimensieWil jij je levensmissie of andere doelen realiseren? Dan raad ik je dit boek van harte aan. Vogels vliegen, vissen zwemmen en mensen creëren. De menselijke geest is de sterkst creërende kracht in de kosmos. Wanneer je daadwerkelijk iets wilt en dat nastreeft en je doel blijft voeden met verlangen, dan spant het gehele universum, via zin-vol toeval, samen om je te helpen dit doel te bereiken. Als je jezelf meer openstelt voor signalen van het veld, hoor je de stem van je ziel en leer je werkelijk wie je bent. Je moet leren controle los te laten en erop te vertrouwen dat het leven het goede met je voorheeft. Alles komt op tijd op je pad, geen seconde te vroeg maar ook geen seconde te laat. Door dit boek krijg je inzicht in de 5 wetten die gelden in de vierde dimensie zodat je zinvol toeval gericht kan sturen. Dit alles is verwerkt in een spannend verhaal over een beursmakelaar die failliet gaat door de crisis en zo de vierde dimensie op het spoor komt.
Bestel nu jouw exemplaar van De vierde dimensie door hier te klikken. Vandaag besteld, morgen geleverd, zonder verzendkosten.

Shinrin Yoku, de helende kracht van bosbaden, Annette Lavrijsen

boek shinrin-yokuIn bovenstaande boeken van Hans Peter Roel wordt mediteren aangeraden als je last hebt van stress of slapeloosheid. Er zijn nog andere manieren om te ontspannen en je hoofd leeg te maken, bv naar het bos gaan. Als je al mediteert, helpt bosbaden om je meditatie te verdiepen of vergemakkelijken. In Japan ontstond het concept shinrin-yoku, of bosbaden, al begin de jaren tachtig. Er zijn daar ondertussen verschillende locaties waar je aan bosbaden kan doen. Bij ons is het nog niet zo ver, maar met dit boek, en de vele eenvoudige oefeningen erin, kan je er zelf mee aan de slag. Waarom zou je dat doen? Verschillende studies hebben de heilzame effecten aangetoond. Een natuurbad werkt door op lichaam, geest, hart en ziel. Via de natuur kom je weer in contact met jouw eigen innerlijke natuur. Je komt thuis en voelt je verbonden met alles in het universum. Je durft je authentieke, ware zelf tonen en kan spiritueel groeien. Je zal je gelukkiger, gezonder, meer ontspannen, helder, energieker, creatiever en productiever voelen. Shinrin-yoku gaat over vertragen en bewust aanwezig zijn in de natuur en in je lichaam, met al je zintuigen op scherp, hier-en-nu genieten. Je laten leiden door je zesde zintuig, je intuïtie. Meegaan in de flow van het leven, met je innerlijke seizoenen. Shinrin-yoku is een heel aardse manier om spiritualiteit te vinden, om in contact te komen met de bron waaruit we voortkomen en weer in zullen terugkeren, als golven in de universele zee. In verbondenheid met de natuur kunnen we wijsheid, richting en zingeving vinden.
Bestel nu jouw exemplaar van Shinrin yoku door hier te klikken. Vandaag besteld, morgen geleverd.

Krachtig met KernTalenten, Danielle Krekels

boek kerntalentenLast but not least, de derde telg van Danielle Krekels die in juni ll. het levenslicht zag. Een kanjer van een naslagwerk bomvol interessante info over KernTalenten en studiekeuze; HR; stress, burn-out, bore-out; loopbaan; menselijke relaties; ondernemen en leiderschap; zelfvertrouwen, perfectionisme en faalangst; creativiteit en innovatie; hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Je vindt alle 23 KernTalenten volledig beschreven, heldere uitleg, verschillende cases en tips. Dit boek is voor iedereen een aanrader, of je nu je KernTalenten al kent of nog niet. Het helpt je om keuzes te maken waar je over 25 jaar nog gelukkig mee bent.
Bestel nu jouw exemplaar van Krachtig met KernTalenten door hier te klikken. Vandaag besteld, morgen geleverd, zonder verzendkosten.

Ken jij je KernTalenten nog niet en wil je graag een KernTalentenanalyse laten doen?

annick-sidebarContacteer me voor een vrijblijvend verkenningsgesprek. Ik ben 3 jaar geleden door Danielle Krekels opgeleid tot erkend KernTalentenanalist. Als je een loopbaanvraag hebt, kan je de analyse met loopbaancheques betalen. In dat geval betaal je zelf slechts 40 euro voor de volledige KernTalentenanalyse inclusief verslag van 20 pagina’s. Check hier of je in aanmerking komt.

Vind je dit interessant voor anderen? Deel dit artikel via de sociale mediaknoppen hieronder.